کد خبر: 1355746
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۸
تصویر عینی بعثت مردمی در پویش ۳۱ میلیونی جان‌فدا  سخنگوی پویش جان‌فدا: ۴۰ درصد ثبت‌نام کنندگان در پویش جان‌فدا گفته‌اند حاضریم در رویداد‌ها و اقدامات نظامی و امنیتی شرکت کنیم ۲۰ درصد متقاضی فعالیت در اقدامات امدادی و خدماتی هستند. ۲۰ درصد نیز برای شرکت در حوزه‌های آموزشی و فرهنگی اعلام آمادگی کرده‌اند
زهرا چیذری 

جوان آنلاین: پای وطن که در میان باشد، نه فقط ۳۱ میلیون نفری که در پویش جان‌فدا ثبت‌نام کرده‌اند، بلکه همه ۹۰ میلیون نفر جمعیت ایران آماده‌اند تا جان خود را فدا کنند. با وجود این، پیوستن بیش از ۳۱ میلیون نفر ایرانی به پویش جان‌فدا و اعلام رسمی این جان‌فدایی، تصویر متفاوتی از مردم کشورمان به دنیا مخابره و یک‌بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را زنده کرد. تصویری که البته ۶۵ روز است با حضور پرشور همین جان‌فدا‌ها در کف خیابان ارائه شده‌بود. تصاویر حضور پر صلابت زن و مرد، پیر و جوان و حتی شیرخوارگانی که هر شب می‌آیند تا در میانه قنداق، عشق به وطن در جانشان بنشیند و از همین چند روزگی یا چند ماهگی آماده جان‌فدایی شوند. درست مانند نوزاد سه روزه‌ای که در جنگ تحمیلی سوم جان‌فدا شد یا نوزاد ۲۲ روزه‌ای که به همراه هشت تن از اعضای خانواده در آغوش درخت خونش را برای میهن فدا کرد و همچون روایت‌های شجاعت، صلابت وایستادگی زنان و مردانی که قرن‌هاست کوشیده‌اند تا نام ایران برای همیشه بر تارک تاریخ بدرخشد. 

ساسان زارع سخنگوی پویش جان‌فدا روز گذشته در نشست تشریح برنامه‌های «جان فدای ایران» که در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، جزئیات این پویش مردمی را تشریح کرد. بنا به تأکید وی پویش «جان‌فدای ایران» تأثیر این حضور میلیونی در داخل و در بین دشمنان و در عرصه بین‌الملل، تأثیر بیشتری از موشک و پهپاد داشته‌است. 

تولد پویش «جان‌فدا» 

طبق توضیحات زارع در روز‌های نخستین جنگ تحمیلی سوم بود که پویش‌های خردی در کف جامعه برای نقش‌آفرینی در این جنگ از سوی مردم با عناوین مختلف و متکثر صورت گرفت. 

سخنگوی پویش «جان‌فدای ایران» درباره شکل‌گیری این پویش متمرکز، اینگونه توضیح داد: «در تصمیمی که با پشتوانه یک اتاق‌فکری همراه بود، تأکید شد که در این پویش‌ها ظرفیت بالایی وجود دارد که بهتر است همگی زیر یک علم اقدام کنند که عنوان «جان‌فدای ایران» برای آن انتخاب شد. بعد از راه‌اندازی این پویش تا به امروز ۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مشارکت و ثبت‌نام‌کننده و اعلام آمادگی برای نقش‌آفرینی در این جنگ داشتند.»

وی با تأکید براینکه مفهوم جان‌فدا تفسیر کلام امام شهید بود که در یکی از آخرین سخنرانی‌هایشان فرمودند، «ملت ایران درس‌های اسلامی و شیعی را خوب بلدند و اگر اتفاقی رخ دهد، مبعوث می‌شوند»، ادامه داد: «شاید ما آن روز نمی‌دانستیم مفهوم این مبعوث‌شدن مردم چیست و در میدان چه اتفاقی رخ می‌دهد که مردم مبعوث می‌شوند، اما اگر از یک نوجوان همچنین سؤالی شود، به صورت ساده مصادیق مختلف بعثت مردم را بیان می‌کنند.»

زارع با اشاره به هدف اولیه طراحی پویش خاطرنشان کرد: «روز اول، عدد ۲۰ میلیون نفر در ذهن ما بود. در میانه راه، پیام رهبر انقلاب منتشر شد و پویش را بخشی از حرکت بزرگ و سرنوشت‌ساز ملت ایران خواند. ظرف ۴۸ ساعت پس از این پیام، ۶ میلیون نفر ثبت‌نام کردند.»

وی با بیان اینکه کمترین پدیده‌ای مشاهده شده که در بازه کوتاه مورد استقبال اهل قلم و فکر قرار بگیرد، افزود: «۶۰ مقاله و متن مفصل تنها توسط اهل فکر به اینجانب ارسال شده‌است؛ عناوینی که در این مقاله‌ها درباره پویش مطرح شده بود، جالب بود که تبیین و تفسیر متفاوت داشت. این پویش نشان داد که مررم ستون اصلی امنیت ملی هستند.»

را جوانان اصلی‌ترین جان‌فدایان ایران 

شاید برایتان جالب باشد بدانید جوانان بیشترین سهم را در پویش جان‌فدا داشته‌اند. آنطور که سخنگوی این پویش گفته است ثبت‌نام ۳۱ میلیون اعلام حضور در جان فدای ایران در بازه سنی ۱۲ تا ۷۰ سال بود که جمعیت ۶۰ میلیونی را در بر می‌گیرد و امروز به نسبت تمام جمعیت ایران، این پویش در دنیا بی‌نظیر است، چراکه بیش از ۵۰ درصد واجدین پویش را درگیر کرده‌است. 

۶۰ درصد از ۳۱ میلیون نفر جوان‌های بین ۲۰ تا ۳۵ سال بوده‌اند. ۵۰ درصد از آنها تحصیلات دانشگاهی داشته‌اند؛ از کاردانی و کارشناسی و ارشد و دکترا. همچنین نمودار توزیع جمعیتی پویش بر نمودار جمعیت کشور منطبق بود. 

به گفته زارع داده‌های این پویش در اختیار یکی از مراکز معتبر افکارسنجی قرار گرفت. وی ادامه داد: «معمولاً نرخ پاسخ به سؤالات افکار‌سنجی زیر ۶۰درصد است، اما این عزیزان می‌گفتند وقتی تماس می‌گرفتیم بیش از ۹۰ درصد پاسخ دادند.»

یکی از سؤالاتی که پرسیده شده‌بود، این بود که اصلی‌ترین دغدغه شما اگر نیاز شد به کشور کمک کنید، چیست؟ ۴۰ درصد گفته بودند حاضریم در رویداد‌ها و اقدامات نظامی دفاعی انتظامی و امنیتی حاضریم شرکت کنیم. ۲۰ درصد متقاضی فعالیت در اقدامات امدادی و خدماتی بودند و ۲۰ درصد هم برای فعالیت در حوزه‌های آموزش فرهنگی و تبلیغی اعلام آمادگی کرده‌بودند. 

بازنمایی واقعی از جمهوری اسلامی

زارع پویش «جان‌فدای ایران» را بازنمایی واقعی از جمهوری اسلامی و نمود عینی جمهوریت دانست و گفت: «این حرکت، برخلاف تصویرسازی‌های غربی و صهیونیستی، نشان‌دهنده پویایی، سازندگی و آمادگی کامل مردم ایران در برابر تهدیدات است. به گفته وی، این پویش نماد روشنی از آمادگی و تاب‌آوری ملت ایران برای دستیابی به حقوق ملی و بین‌المللی خود به شمار می‌رود و نشان می‌دهد فشار‌های اقتصادی، امنیتی و جنگ روانی، تأثیری در اراده عمومی نداشته‌است.»

بنا به تأکید زارع این حضور گسترده مردمی نشان داد که جامعه ایران در برابر هیچ‌گونه ظلم و فشار، منفعل نخواهد شد و همین اعلام آمادگی میلیونی، می‌تواند محاسبات کنونی و آینده دشمنان را دستخوش تغییر کند. وی افزود: «آنچه در این پویش رخ داد، برای نخستین‌بار تصویری عیان، گسترده و فراگیر از واقعیت اجتماعی ایران را به نمایش گذاشت؛ تصویری که با برداشت‌های پیشین و تصورات نادرست در تضاد است.»

ادعای توخالی استاد پیشین متوهم 

شاید دستاورد‌های کم‌نظیر پویش جان‌فدا هم موجب خشم و شبهه‌افکنی‌هایی در خصوص آمار افراد شرکت‌کننده در این پویش شده‌است. همچنان که استاد جاعل و فریبکار سابق و کسی که رد پایش در دستکاری آماری و فریبکاری در اپلیکیشن ماسک در ایام کرونا به اعتراف خودش بخش‌هایی از کشور را به تعطیلی کشاند، حالا به مثابه ضرب‌المثل «کافر همه را به کیش خود پندارد» در آمار جان‌فدایان ایران و پویش جان‌فدا تشکیک ایجاد کرده‌است. شک و شبهه‌هایی که زارع در پاسخ به آن گفت: «برخی اولین کاری که می‌کنند، پیشکش کردن زبان مجازی خود به دشمنان این مردم است! شریفی زارچی اگر نیمچه تخصصی داشت، ادعای اخیر را نمی‌کرد.»

طبق توضیحات وی پرسش مطرح‌شده از سوی آقای شریفی زارچی و قراردادن لینک بخش کامنت‌ها منطقی نبود. 

زارع با تشریح فرآیند نظرسنجی توضیح داد: «مردم پس از مطالعه یک خبر، با لایک، دیسلایک یا ثبت کامنت و پیام واکنش نشان می‌دهند. ما در این طرح نزدیک به ۷ میلیون پیام دریافت کردیم که از این میان، ۴ میلیون پیام پس از تأیید، قابل نمایش شد.»

وی همچنین درباره پایش ثبت‌نام‌ها اینگونه توضیح داد: «هر شماره موبایل تنها یک بار قابل ثبت‌نام است و اطلاعات در مراکز معتبر افکارسنجی بررسی شد؛ کمتر از ۲ درصد آمار مربوط به کسانی بود که با دو یا چند شماره ثبت‌نام کرده‌بودند.»

ضرورت بهره‌گیری از این ظرفیت عظیم 

پویش جان‌فدا محاسبات فعلی و آینده دشمن را بر هم زد و بار اول بود که تمام جهان این اینقدر گویا و اضح تصویر مردم ایران را دیدند. پیش از این، دشمن تصویر خود‌خواسته‌ای داشت بر مبنای آن تصمیم گرفت، اما این تصویر بار اول بود این‌قدر واضح به دنیا نمایش داده‌شد. به گفته زارع مردم همچنان در حال افزوده شدن به این پویش هستند و روزانه ۲۰۰ هزار ثبت نام تازه داریم. 

زارع با تأکید بر اینکه برای خود ما هم این حجم از پای کار بودن مردم عجیب بود، افزود: «زنده نگه‌داشتن این گفتمان نیاز به خلق موفقیت‌های مؤثر و جمعی دارد. بر این اساس تمام نهاد‌هایی که امکان استفاده از داوطلبی دارند در جلسات ما شرکت می‌کنند.»

مدیریت مصرف انرژی یا برپایی پویش‌های فرهنگی نمونه‌هایی از طرح‌هایی است که می‌تواند برای ساماندهی این ظرفیت عظیم مردمی به کار گرفته شود. از نگاه وی شکر این نعمت آن است که ما بتوانیم حداکثر استفاده را ببریم.

برچسب ها: جان فدا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار